Летище Пловдив е регионално летище, което обслужва Южен-Централен регион на България и население над 2 милиона души на разстояние от 1.5 часа по шосе. Летището се намира на 12 км югоизточно от град Пловдив - вторият по големина град и културна столица на страната. Разположен в самия център на Балканския полуостров, градът е подходяща отправна точка за пътуване из района.

Пловдив наскоро бе обявен за най-старият град в Европа, с история, датираща от повече от 6 000 години. В града и околностите му изобилства от културни, археологически, исторически и природни забележителности. Целогодишно в града се провеждат музикални, арт и културно-битови фестивали, концерти и форуми. Родопите предоставят условия за планински, екологичен, ловен и риболовен туризъм. Умереният климат и наличието на множество лозарски масиви и винарски изби в региона, целогодишно привличат посетители от страната и чужбина за винен туризъм. Близките градове Велинград, Хисаря, Баня и Наречен са добре известни дестинации за балнеоложки туризъм, а многобройните църкви и манастири в Родопите и в подножието на Стара планина - за религиозен туризъм.

През зимния сезон Летище Пловдив посреща чуждестранни ски-туристи, избрали да прекарат почивката си в зимните курорти Пампорово, Боровец и Банско. Основен фактор за развитието на бизнес туризма е Пловдивският панаир, както и развиващата се през последните години хотелска база. Туристическата инфраструктура в района е добре разработена и отговаря на всички съвременни изисквания и стандарти.

Обслужвайки територия с над 2 милиона жители, ние вярваме, че съществуват много добри перспективи за развитието на редовните полети от-до Летище Пловдив. Установяването и създаването на дългогодишни партньорства в авиационната индустрия, с цел увеличаване на трафика, преминаващ през летището, е наша основна мисия. Затова считаме, че нейното постигане ще доведе и до икономическото развитие на целия Южно-Централен регион.